Pompe de caldura

foraje-pompe-caldura

Foraje pentru pompe de caldura – o alternativa la sistemele de incalzire clasice

Executam foraje pompe de caldura, oriunde in Romania, in orice tip de roca si indiferent de dimensiunea proiectului (de la un singur foraj pana la cateva sute in aceeasi locatie). Dispunem de utilaje performante, optimizate pentru executia de foraje pompe de caldura, avantaj care se transforma intr-un pret foarte bun pentru utilizatorul final.

Incalzirea locuintei utilizand energia solara inmagazinata in panza freatica folosind pompe de caldura geotermala reprezinta o solutie optima din multe puncte de vedere, cum ar fi costul de operare scazut si eficienta ridicata precum si stabilitatea sursei.

Echipa noastra ofera lucrari de foraje pentru pompe de caldura, executate cu un inalt profesionalism, care ne caracterizeaza de fapt in toate serviciile pe care noi le oferim. Randamentul cel mai ridicat la ora actuala este obtinut cu tipul de pompe de caldura apa-apa, de aceea foarte multa lume opteaza pentru acest sistem.

Foraje pentru pompe de caldura apa-apa

Principiul de functionare consta in extragerea energiei care serveste la pregatirea agentului termic inmagazinat in panza freatica din sol si chiar in apele de suprafata. Printr-un circuit de tevi se pompeaza un lichid denumit agent de transfer termic care, in timp ce parcurge traseul se incalzeste pana la aproximativ 15 grade Celsius, iar aceasta energie termica va fi transferata pompei de caldura si va fi folosita la pregatirea agentului termic. Circuitul din tevi poate fi instalat in sol atat pe plan orizontal cat si pe plan vertical. Neajunsul primei optiuni consta in suprafata intinsa de care este nevoie, in timp ce sistemul vertical ocupa un spatiu mult mai restrans.

Foraje pentru pompe de caldura – conditii pentru executarea lor

Exista patru conditii de baza care fac posibila utilizarea pompelor de caldura geotermale: cantitatea necesara de apa sa fie disponibila, la un debit de circa 5 metri cubi pe ora, apa trebuie sa aiba anumite caracteristici, adica sa nu prezinte substante chimice dizolvate in ea sau acumulari de gaze, temperatura ei sa nu scada sub 7 grade nici macar in timpul iernii, iar adancimea putului sa nu fie mai mare de 20 de metri, ceea ce ar insemna cheltuieli in plus pentru energia de pompare. Pentru punerea in functiune a sistemului este necesara forarea a doua puturi: unul va reprezenta sursa de apa, iar celalalt va fi necesar la deversarea apei din pompa.

Daca aveţi nelamuriri legate de realizarea de forajele pentru pompa de caldura sau doar vreţi sa aflaţi mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.