Realizarea de foraje si echipare puturi de apa

Forajul se poate executa la diametre diferite, ȋn sistem rotativ, umed sau uscat(cu snec) prin metoda circulaţiei fluidului de foraj direct (ȋn varianta clasica sau cu carotiere introductibile) sau cu circulaţie inversa.

Realizarea unui foraj de puţ de apa şi echiparea acestuia reprezinta un proces foarte elaborios, complicat şi minuţios, insa cu efecte benefice pe masura: apa fara de care nu putem trai.

Foraje Puturi Suceava

Aspectele importante la achiziţioanarea serviciilor de execuţie puţ (foraj) de apa:

  • Debitul acviferului/freaticului. In funcţie de capacitatea de debitare a acviferului, de grosimea stratului acvifer, de necesarul solicitat de beneficiar, se stabilesc de comun accord ȋntre parţi, caracteristicile forajului (diametru sapare, diametru tubulatura, filtre, pompa plus multe alte detalii).
  • Adancimea acviferului sau a panzei freatice. Amplasamentul propus pentru foraj se alege de comun acord cu beneficiarul, ţinandu-se cont de situaţia existenta pe teren (in jurul forajului se vor institui zonele de protecţie sanitara in conformitate cu legislaţia in vigoare), de stratul de apa ce se doreste a fi exploatat (pe masura ce se avanseaza exista mai multe straturi de apa ce pot fi exploatate, fiecare cu propriile caracteristici), de necesarul de apa, de calitatea apei solicitate.
  • Construcţia puţului. Aceasta ţine cont de condiţiile geologico-tehnice ȋn care se executa forajul, diametrul final al forajului, diametrul burlanelor pe intervale si adancimiele ȋn care se introduc.  Dupa execuţia puţului se poate determina raza de influenţa, coeficientul de filtrare prin pompari experimentale, nivelul static, nivelul dinamic plus alte detalii.
  • Preţul evident este direct dependent de toate detaliile prezentate pana acum, fiind in final şi o negociere directa ȋntre client şi furnizor.

Daca aveţi nelamuriri legate de realizarea de foraje sau doar vreţi sa  aflaţi mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.

‹ Inapoi la Servicii